Home Italië op maandag
facebooktwitter 

Colombiaanse vrede

rio-public-transport-chaos

Een middelvinger van de kerk

Braziliaanse gevangenissen

Een wasmand vol ledematen

Italië op maandag

italie_klein

Design-meubelen, high-fashion schoenen en Toscaanse boerderijtjes bepalen het zondagse beeld dat de buitenstaander en de kortstondige bezoeker hebben van het land dat inmiddels tot de rijkste van de wereld behoort.

In Italië op maandag beschrijft Marjon van Royen de rest van de week: mediatycoons, mafiabestrijders, duiveluitdrijvers, arme sloebers en kinderdieven zijn hoofdpersonen in de verhalen waarmee ze de wonderlijke werkelijkheid beschrijft van het Italië van nu.


 

Amsterdam, 2005 | Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar | Prijs: €12,50
ISBN: 90-388-6346-2

Over Italië op maandag:

De auteur werkte acht jaar in Italië als correspondente voor o.a. de GPD-bladen, VARA en VPRO; ze is nu correspondente in Zuid-Amerika voor o.a. het Radio 1-journaal. 'Italië op Zondag' is het 'mooie' Italië: dat van kunst - mode - design - creativiteit - de goede keuken - het betoverende landschap. 's Maandags begint de harde realiteit: corruptie - geweld - uitbuiting - chantage - politieke intriges. De schrijfster laat zien hoe er ondergrondse verbindingen lopen tussen maffia - Camorra - Democrazia Cristiana - Vaticaan en CIA. Zij analyseert de verloedering onder machthebber van de media, tycoon Berlusconi. De verbijsterde lezer houdt zijn hart vast. Gelukkig verliest de auteur haar gevoel voor humor niet en toont ook de positieve kanten van dit land, waar warmte en vriendschap gedijen.

NBD|Biblion

 Recensie in NRC Handelsblad, 28 december 1991 door Henk Lagerwaard


Video CV in English

marjon-correspondent3

All English Language Videos

De nacht van de schreeuw

rainbow_cover

De pers:
‘Leest als een roman' NRC Handelsblad

‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen

ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95

Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.

Omslagillustratie: Wim Hardeman

Bekijk de foto's horend bij 'De nacht van de schreeuw'


Tags